Wat is de Hond & Kind cursus?

nicky9

 In de meeste gezinnen is met kinderen rent ook een speelse viervoeter door huis heen. Het is fijn als de kinderen en de hond beste maatjes zijn. Samen spelen en knuffel is natuurlijk super. Naast het knuffelen en spelen is het ook goed voor de kinderen om te leren omgaan met dieren. Want ze kunnen prima helpen met de verzorging van de hond en zo leren ze ook al een beetje verantwoording te krijgen.

Het is wel belangrijk dat de kinderen leren hoe een hond communiceert en zich gedraagt. Als uw kind dit leert draagt dit  bij aan een leuke en veilige om gang met elkaar. Een hond reageert anders dan een mens , dus is onderling begrip van groot belang

Tijdens deze cursus word op een leuke en ontspannen manier het gedrag en lichaamstaal van de hond uitgelegd en waar ze op moeten letten als ze met hun maatje aan het spelen zijn. Spelenderwijs worden enkele basiscommando’s en spelletjes geoefend. We werken met de kinderen en de honden aan wederzijds begrip en respect.

De onderdelen die aanbod komen tijdens de cursus zijn:

·        Gedrag en lichaamstaal van je eigen hond en van andere honden

·        Je hond verzorgen

·        Basiscommando’s aanleren en oefenen

·        Spelletjes voor kind en hond
.

De cursus Kind en Hond bestaat uit 5 lessen van 45 min. Deze wordt afgesloten met een vragenronde voor de kinderen en drinken met wat lekkers

De cursus is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding van een volwassenen. Van de hond wordt verwacht dat hij sociaal is naar andere mensen en honden. Het is fijn als uw hond al gehoorzaamheidstraining gevolgd heeft, maar dit is geen must.

De eerste les is een theorieles zonder hond. De cursus wordt afgesloten met een diploma voor uw kind

nicky7

 Uitleg over deze cursus voor uw kind:

Je hebt samen met je ouders gezocht naar een cursus om nog meer plezier van jullie hond te hebben. Natuurlijk weet je al dat jullie hond heel lief is, goed kan knuffelen en graag speelt. Maar honden zijn geen mensen en honden praten anders dan dat wij mensen dat doen. Een hond doet niet lachen of huilen of boos kijken zoals wij dat doen. Maar een hond laat dit zien met zijn ogen, oren en staart bijvoorbeeld. Als je jullie hondenvriendje goed wilt begrijpen is het belangrijk om te weten wat hij bedoelt. Dat gaan we jou leren.

In deze cursus leer je :

·        Hoe jouw hond met jou praat

·        Hoe andere honden praten. Want er zijn heel veel verschillende honden.

·        Hoe moet je , jouw hond verzorgen

·        We gaan je leren om jou hond te laten zitten en liggen

·        En… we gaan jullie heel veel spelletjes leren.

Nadat je hard gewerkt hebt tijdens onze les met jou hondenvriendje, sluiten wij ook altijd af met wat drinken en wat lekkers voor jullie allebei. En dan mogen jullie ook nog vragen stellen die je hebt.

Aan het eind van de 5 lessen hebben we een mooi diploma voor jou en je hond.

Dus ben je 6 jaar of ouder en wil je graag nog beter voor je hondenvriendje te zorgen en met hem te spelen,  Kom dan naar onze cursus.

 

thomas 2

 Inschrijven knop