vuurwerk1

De herfst heeft zijn intrede gedaan en het najaar begint. Een periode waarin de sjaal en de muts weer uit de kast komen en we genieten van erwtensoep en warme chocomel. Voor veel mensen een gezellige tijd. Maar met deze gezelligheid komen ook de feestdagen eraan, voor veel honden en hun baasjes een periode van onrust, angst en soms frustratie.

Veel honden zijn bang voor vuurwerk. Het harde geluid, de hoge tonen en de licht effecten zorgen voor een schrikreactie. Meestal is het schrikken van vuurwerk ook de aanleiding tot de angst bij de honden. Maar naast angst voor vuurwerk kan je hond ook bang zijn voor harde geluiden, onweer, mannen, kinderen, auto's, paraplu's. De grondslag van deze angsten ligt meestal in een vervelende ervaring. We moeten dus deze geluiden gaan proberen te associĆ«ren met leuke dingen.  Om met angst aan de slag te gaan, moet je eerst weten hoe angst ontwikkelt en hoe je de signalen die je hond geeft moet lezen. 

Onze training bestaat uit 6 lessen:

* Les 1: Theorieles = Tijdens deze les geven we o.a. uitleg over het ontstaan en ontwikkelen van angst bij honden. Welke signalen geeft je hond en wat kun je doen om je hond te helpen. Deze les is zonder hond. 

* Les 2 t/m 6: Deze lessen gaan we samen met de honden aan de slag. Naast de gewenning aan geluiden, voorwerpen e.d. zullen we ook werken aan de vertrouwensband tussen baas en hond. 

In principe wordt deze les in een groep gegeven. Mocht jouw hond angsten hebben en je wilt graag de training volgen, maar jouw hond werk niet graag in een groep, neem dan contact met ons op. 

Deze training start op 23 okt. Kosten voor deze training zijn 60 euro incl reader. 

Uiteraard is ons doel van de training om te zorgen dat je met je hond een super relaxed nieuwjaarsfeestje hebt dit jaar. En dat je man nu ook met de hond kan knuffelen of dat je hond wel langs die vrachtwagen durft te lopen en wel een plasje gaat doen als het onweert. Een garantie daarop kunnen we helaas niet geven. Sommige angsten zitten diepgeworteld of hebben een complexe grondslag en kunnen niet in een korte training volledig opgelost worden. We kunnen dan na deze training samen kijken wat er nodig is om verder te trainen, zodat we ook deze complexe angsten verder opgelost krijgen. 

Twijfel je of jouw hond kan deelnemen aan de deze cursus neem dat gerust contact met ons op.