Astrid en dees

 

Attache Dogcare is in 2017 opgericht door Astrid Kouwenberg en Desiree Bakx.

We zullen ons even aan jullie voorstelllen.

Astrid Kouwenberg.

Van kleins af aan heb ik een voorliefde voor paarden en honden. Het is dan ook een logische beslissing om een opleiding in de paardensport te gaan volgen. Het het trainen en uitbrengen van paarden is grote passie. Paardentrainen is inmiddels niet meer mijn beroep, maar ik heb nog 2 paarden aan huis staan. Deze worden western gereden. In de paardensport heb ik ook mijn partner Thijs leren kennen. En samen wonen wij in het mooie hellebroek met onze paarden en 4 witte herders.

Want naast mijn liefde voor paarden is de liefde voor honden er ook altijd geweest.

In eerst instantie hadden we een hollandse herder Cindy en een duitse herder Attache. Met deze 2 kanjers heb ik veel getraind. En in deze tijd ben ik ook gestart als instructeur. Het lesgeven doe ik al jaren met veel plezier. Na cindy kwam onze eerste witte herder Ice in onze roedel. Inmiddels is onze roedel gegroeid naar 4 witte herders en we fokken hier ook af en toe mee. Tijdens het lesgeven kwam het steeds vaker voor dat ik mensen individueel aan het begeleiden was die een hond hadden die er qua gedrag uitsprong bij de groep. En aangezien ik al langere tijd met de gedachte speelde deze begeleiding uit te werken werd het tijd om te gaan brainstormen met Desiree.

 Desiree Bakx

 Door een van onze witjes heb ik zelf ervaren hoe het is om met een hond met gedragsproblemen aan de slag te gaan. En weet welke uitdagingen de baasjes hebben om weer samen met plezier met je hond aan de slag te gaan. Astrid en ik hebben samen met deze hond gewerkt , waar we steeds meer merkten dat we dezelfde visie delen. Ik heb in 2015 de opleiding Bach bloesemtherapie voor dieren afgerond. De afgelopen jaren heb ik ook al meerdere honden begeleidt met gedragsproblemen of bijvoorbeeld vuurwerkangst met behulp van Bach bloesem therapie. Daarnaast heb ik zelf 2 witte herders waar ik verschillende trainingen mee gevolgd heb.

Wij zijn geen gedragstherapeuten maar coachen baas en hond om weer samen te werken.

Veel gedragsproblemen ontstaan omdat baas en hond niet duidelijk communiceren naar elkaar. Doordat baas en hond elkaar dan niet begrijpen, krijg je vaak ongewenst gedrag. De baas vraagt iets van zijn hond, maar als de hond het verkeerd begrijpt , kan de hond ook niet het juiste gedrag vertonen.  Soms zien we ook dat onbewust het verkeerde gedrag beloont wordt, dit draagt ook bij aan gedragsproblemen bij de hond.  Onze uitgebreide uitleg over onze coaching methode vindt u bij Coaching.

 

 

Wilt u weten wat wij voor u en uw hond kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact op.