IMG 7365

De Happy Huishond cursus is een door ons zelf ontwikkelde cursus. De cursus Happy huishond 1 Is een vervolg op de puppycursus. Deze cursus is tevens geschikt voor jonge honden vanaf 7 maanden. 

Natuurlijk horen binnen een cursus de gehoorzaamheidsoefeningen te zitten zoals zit, af en blijf. Maar daarnaast vinden we het ook belangrijk om binnen de cursus aan de slag te gaan met oefeningen die handig zijn voor uw hond. Om een Happy Huishond te hebben is het belangrijk om verder te kijken dan de oefeningen op het trainingsveld.

Naast het socialiseren van uw hond en de gehoorzaamheidsoefeningen is het ook belangrijk om uw hond alledaagse dingen aan te leren. Deze oefeningen zijn zowel thuis als onderweg van belang.

Wij gaan ervanuit dat het voor uzelf en uw hond prettig is om dingen aan te leren die u kunt gebruiken als u met uw hond op pad bent. Denk aan vakantie, restaurant bezoek e.d. Vaak denken we op voorhand, ach dat hoeft de hond niet te kennen. Want ik neem hem toch niet mee naar een restaurant. Maar dan bent u lekker aan het wandelen door het bos en dan komt er een leuk restaurantje met lekkere warme chocomelk. En dan doet zich ineens de situatie voor. En de ene hond gaat daar makkelijker mee om dan de andere. Zou het voor u en uw hond niet prettiger zijn om dit al eens geoefend te hebben?

Als uw hond een groot deel van deze oefeningen al heeft meegekregen tijdens de cursus, dan zal hij makkelijker met nieuwe situaties omgaan. En het levert u en uw hond minder stress op.  Daarnaast zijn het goede oefeningen om de vertrouwensband tussen u en uw hond sterker te maken. Dit is ook van belang in nieuwe of spannende situaties.

Maar naast dat uw hond veel oefeningen leert tijdens de cursus, leren we u ook hoe te reageren in situaties. Want uw houding en reactie is ook van invloed op de reactie van uw hond. Tijdens onze lessen word natuurlijk veel theorie uitgelegd aan onze cursisten, we proberen dit steeds in het begin en eind van de les te doen. Wij hebben tijdens de cursus 1 theorieles. Dit is dus een zeer uitgebreide cursus.

Enkele oefeningen uit deze cursus zijn:165

  • Zit
  • Af
  • Staan
  • Blijf
  • Restaurant oefening – bij de tafel rustig liggen
  • In en uit de auto
  • Dierenarts oefeningen
  • Benaderen van mensen en honden.

We vinden het belangrijk om naast de oefeningen te zorgen dat de honden en hun baasjes kunnen ontspannen tijdens de les. Onze lessen worden altijd met een gezonde dosis humor gegeven en fun spelletjes voor de hond. Zo houden we de honden ( en de baasjes) geconcentreerd.

Clickeren: Wij werken ook met de clicker methode tijdens onze lessen. Wij laten onze cursisten de vrije keuze of zij hiermee willen werken. Wil je graag leren trainen met de clicker of train je al met de clicker dan is dit geen probleem. Geef het wel even aan bij je inschrijving, dan kunnen wij hier rekening mee houden

Mocht u meer informatie over deze cursus willen hebben, neem dan gerust contact met ons op.