Bruce 2

 

Snuitgolf is bekend worden als Doggi- Golf. Het is onstaan in Duitsland en ontwikkeld door Steffi Rumpf. Wat houdt Snuitgolf in? Eigelijk  ga je midgetgolf met je hond doen, hoe leuk is dat?

Voor snuitgolf gebruik je speciale ballen. Deze hebben een diameter van ongeveer 12,5 cm. Hierin kun je evt varieren met een zwaardere of lichtere bal, maar ook groter of kleiner, net wat het beste past bij jouw hond. Tijdens de workshop/ Korte cursus, wordt gestart met het aanleren van het duwen van de bal. Dit is ook aan te leren, bij honden die verzot zijn op spelen met een bal. Als de hond het principe van het duwen van de bal snapt, gaan we langzaam de afstand wat vergroten. Dit doen we door middel van kleine baantjes. 

Zo wordt het duwen van de bal en om obstakels heen gaan, steeds verder opgebouwd tot er op de grote baan gelopen kan worden.  Het leuke van snuitgolf is dat het makkelijk te oefenen is thuis. Je hoeft geen dure attributen aan te schaffen. Met huis, tuin en keukenspullen is al snel een leuke baan gemaakt. 

Snuitgolf is geschikt voor honden van alle leeftijden. Het is ook fijn als je hond door een blessure kalm aan moet doen. Want snuitgolf draait wel om geduld en beheersen. Super leuk om te doen met je hond. 

 

Su1                  Su1