IMG 7369

Happy Huishond II is een door ons zelf ontwikkelde cursus. De cursus voor Happy Huishond II is een vervolg op de Happy Hond II. De cursus is geschikt voor honden vanaf 1 jaar

De cursus bevat naast de gehoorzaamheidsoefeningen ook oefeningen die u  als honden bezitter in het dagelijkse leven nodig heeft met uw maatje. In Happy Huishond I maken we hier al een start mee en in deze vervolgcursus breiden we deze oefeningen uit. U kunt natuurlijk ook instromen.

Het is belangrijk om vooruit te kijken. Uw hond gaat mee op visite bij familie of vrienden en hij gaat mee op vakantie. Daarnaast kunt u tijdens een boswandeling bij een restaurant even willen stoppen om wat te drinken. Misschien raakt uw hond tijdens een wandeling een keer gewond. Dan is het goed om deze situaties geoefend te hebben.

Nieuwe en vreemde activiteiten leveren vaak stress op bij uw hond en misschien ook wel bij u. Door meerdere zaken te oefenen tijdens de cursus met begeleiding, wordt de stress al een stuk minder. Deze oefeningen bevorderen ook de vertrouwensband tussen u en uw hond. Door een betere vertrouwensband met uw hond, zal uw hond in een nieuwe situatie ook niet zo snel spanning opbouwen.

We vinden het belangrijk om naast de oefeningen te zorgen dat de honden en hun baasjes kunnen ontspannen tijdens de les. Onze lessen worden altijd met een gezonde dosis humor gegeven en fun spelletjes voor de hond. Zo houden we de honden ( en de baasjes) geconcentreerd.

 Tijdens onze lessen wordt natuurlijk veel theorie uitgelegd aan onze cursisten, we proberen dit steeds in het begin en eind van de les te doen. Soms word ook besloten om een van de lessen een theorieles te houden om extra uitleg over dingen te kunnen geven.

Enkele voorbeelden van de oefeningen:

  • Zit
  • Af
  • Blijf
  • Volgen
  • Op de plaats
  • In en uit de auto en in de auto blijven
  • Restaurant training
  • Fun elementen in de les om het vertrouwen te versterken.

Clickeren: Wij werken ook met de clicker methode tijdens onze lessen. Wij laten onze cursisten de vrije keuze of zij hiermee willen werken. Wilt u graag leren trainen met de clicker of traint u al met de clicker dan is dit geen probleem. Geef het wel even aan bij uw inschrijving, dan kunnen wij hier rekening mee houden

Mocht u meer informatie over deze cursus willen hebben, neem dan gerust contact met ons op.