20170311 132329Snuffel-fun is gebaseerd op meerdere oefeningen met betrekking tot het gebruiken van hun neus en hersenwerk.

De neus is een zeer goed ontwikkeld orgaan van de honden en ze vinden het fijn om te snuffelen.

Als u gaat wandelen zal uw hond snuffelen naar geurtjes. Deze geurtjes geven de honden informatie. Ze ruiken o.a. welke hond er gelopen heeft, maar ook of deze hond blij of ziek is. Dus is het snuffelen onder het wandelen eigenlijk een beetje als 'de krant lezen'. Ze ruiken hoe het met de honden gaat in de wijk. 

Daarnaast zijn onze honden heel slim. Hersenwerk bestaat uit puzzels en spelletjes om u hond tot denken aan te zetten en dingen

op te lossen. Hiermee train je het oplossend vermogen van de hond. Vaak dagen wij onze honden te weinig uit op dit vlak. Tijdens deze workshop leert u niet alleen hoe leuk hersenwerk is om te doen. Maar we leren u ook hoe makkelijk en simpel u een hondenpuzzel kunt maken van dingen die iedereen wel in huis heeft.

De workshop bestaat uit oefeningen die vanuit meerdere trainingen zijn afgeleid. Zo word er een basis geurdetectie aangeboden. We gaan de hond aanleren om te zoeken met zijn neus. Daarnaast bestaan ook veel oefeningen uit het aanleren van spelletjes en puzzels om het denken van u hond te stimuleren. We gaan ook u leren om creatief te denken en spelletjes te leren zien in alledaagse dingen. Zo word een simpele wandeling een feestje voor u en uw hond.

U zult zien dat uw hond hier veel plezier in heeft. Het voordeel van deze oefeningen is ook dat u deze goed gebruiken als uw hond door een blessure minder mag bewegen. Want denken en snuffel kost een hond veel energie.

De workshop bestaat uit 4 lessen, iedere les komt een ander onderdeel aan bod. Op deze manier kunnen u en uw hond eens ‘snuffelen’ aan deze takken van sport.