Afbeelding 002

Recent onderzoek heeft aangetoond dat het merendeel van onze honden angstig is in de dierenartspraktijk. Deze angst komt meestal omdat onze honden niet weten wat ze te wachten staat. En als ze er eenmaal zijn is dat vaak voor een vaccinatie of een onderzoek. De ervaring die de honden opdoen tijdens een bezoekje bij de dierenarts is dan meestal niet zo prettig. Waardoor ze de volgende keer al niet meer zo vrolijk de praktijk binnenlopen.

Dit is makkelijk te voorkomen door uw hond voor te bereiden op veel voorkomende medische handelingen. Als u hond weet wat hem te wachten staat of zelfs actief meewerkt aan handelingen is er minder stress voor uw hond, uzelf maar ook voor de dierenarts. Zo is het voor de dierenarts ook makkelijker om een diagnose te stellen en de juiste behandeling te geven.

IMG 7055

Voor welke honden is dierenartstraining?

Deze training is op honden die nog geen of een matige angst hebben ontwikkeld bij de dierenarts. En is geschikt voor honden van puppy tot senior. Heeft uw hond al een behoorlijke angst ontwikkeld bij de dierenarts, neem dan even contact met ons op. We zullen dan samen met u kijken of we een geschikte oplossing kunnen vinden om u hond te trainen.

Wat houdt deze cursus in?

Wij bieden een cursus Dierenartstraining aan. Deze cursus is opgebouwd uit meerdere lessen. Tijdens deze lessen word uw hond op een leuke ontspannen manier vertrouwd gemaakt met handelingen die bij die de dierenarts kunnen voorkomen. Er komen meerdere handelingen aan bod tijdens de cursus.

Oren en ogen kijken

- Buik betasten en hartslag luisteren

Op tafel of op een weegschaal staan

- Temperatuur opnemen

- Tenen betasten en nagels knippen of vijlen

- Kap omdoen ( voor bijv. na een operatie)

042 3    049   050

Dit is slechts een deel van de oefeningen die aan bod komen, om u een idee te geven over de inhoud van de cursus.

 Deze handelingen worden eerst op onze locatie binnen een groep stapsgewijs aangeleerd en geoefend. Vervolgens gaan we ook met de honden langs bij een dierenarts. Tijdens het bezoek bij de dierenarts kan het wachten in de wachtruimte geoefend worden en raken de honden ook vertrouwder met de geuren van een praktijkruimte. Tevens worden hier de aangeleerde handelingen ook geoefend samen met de dierenarts.

 U ontvangt aan het eind van de cursus een certificaat waar alle getrainde oefeningen op afgevinkt staan. Deze worden zowel door ons als door de dierenarts afgevinkt. Tevens ontvangt u ook een certificaat om bij u entingspaspoort te bewaren, zo kunt u altijd aangeven dat uw hond deze training gevolgd heeft.