2009Afbeelding 009Clicker training valt onder de positieve positieve trainingsmethodes en is geschikt voor honden van puppy tot senior. Tijdens het trainen wordt meestal gewerkt met een beloning. Deze beloning kan zijn een aai over zijn koppie, een ‘GOED ZO’ met je stem of een snoepje. Bij Clicker-training beloon je doormiddel van een klik. Als de oefening goed gaat dan wordt er geklikt en gevolgd door een beloning. Gewenst gedrag wordt beloond en bij ongewenst gedrag gebeurt eigenlijk niks. . Zolang de hond het gewenste gedrag niet laat zien volgt er ook geen klik en dus ook geen beloning. Zo gaat de hond de associatie leggen tussen klik en beloning.

Het voordeel van werken met de clicker is dat u makkelijker op het juiste moment kunt belonen.  Daarnaast klinkt de clicker ook altijd hetzelfde. Het geluid van de Clicker is niet anders als het regent of dat de zon schijnt. Daarmee bedoelen we dat een clicker niet beinvloedbaar is door het weer,uw humeur of uw frustratie tijdens de training. Als we trainen en we hebben goede zin, de zon schijnt en de hond luistert, klinken we allemaal heel vrolijk. Maar als men een lange werkdag achter de rug heeft of uw hond luistert thuis prima en tijdens de les luistert hij niet, dan kan de boosheid en frustratie wel doorklinken in uw stem. De clicker klinkt altijd hetzelfde.

De clicker kan gebruikt worden om gehoorzaamheidsoefeningen aan te leren, maar is ook ideaal om kunstjes aan te leren bij uw hond. Tijdens onze gehoorzaamheidscursussen werken we ook heel veel met een clicker.

Tijdens deze minicursus, bestaande uit 4 lessen,  starten we in de eerste les met een les zonder hond. Tijdens deze eerste les zullen we de theorie van de clicker-training uitleggen. En daarnaast gaan we met de cursisten onder elkaar oefenen, waardoor uzelf ook ervaart hoe het is om te moeten gaan denken en puzzelen om de klik te horen. Tevens gaan we ook oefenen om op het juiste moment te klikken. Want dat wat de hond doet op het moment van de click wordt beloond. Juiste timing is zeer belangrijk!

De overige 3 lessen gaan we met de honden samen aan de slag. We gaan dan verschillende oefeningen in kleine stapjes met de Clicker aanleren.

Na afloop van deze mini cursus ontvangt een certificaat.

Wat heeft u nodig tijdens deze cursus?

-   Natuurlijk een hond

-   Een clicker ( deze kan ook tijdens de eerste les bij ons aangeschaft worden)

-   Heel veel lekkere beloningsbrokjes